۱۵ آذر ۱۳۸۳، ۲۱:۳۶

احمد پژمان:

گاهي آهنگسازان ايراني يادشان مي رود ايراني اند

من تمام تحصيلات موسيقي ام را در خارج از ايران گذرانده ام ، اما هميشه سعي كرده ام كه ايراني بودنم را در آثارم نشان دهم ، چون من ايراني ام. خصوصا در بهره گيري از سازهاي محلي و سنتي در آثار نبايد كوتاهي كرد. اين كار علاوه بر الگو دهي، مي تواند بسيار تاثير گذار باشد.

به گزارش خبرنگار موسيقي "مهر"، " احمد پژمان" آهنگساز وعضو شوراي عالي موسيقي و سرود صدا و سيما كه در نشست مشترك آهنگسازان و اعضاي مركز موسيقي صدا و سيما به عنوان نماينده شورا حاضر شده بود، ضمن بيان اين مطلب افزود: تا پيش از آمدن آقاي صوفي من هرگز در موسيقي صدا و سيما وارد نمي شدم، اما وقتي كه با ايشان صحبت كردم، ديدم كه هدفشان خدمت به موسيقي ايران و مخصوصا صدا و سيما است.  به همين دليل حاضرم از وقت خودم هم براي آموزش آهنگسازان جواني كه دوست دارند با اين رسانه همكاري داشته باشند، بگذارم تا نتيجه بدهد.
وي همچنين در مورد سياست گذاري و سياست هاي كلي شوراي موسيقي، تعريف موسيقي رسانه و توليد آثار صحبت كرد.
وي خطاب به هنرجويان موسيقي حاضر در اين جلسه گفت: هنرجوها و دانشجويان موسيقي نبايد از ارائه كار بترسند. البته دانستن اين نكته هم لازم است كه تنها ارائه پارتيتور كار( نت هاي نوشته شده اثر موسيقايي) كافي نيست، بلكه آثار بايد در سطح خوبي ضبط شده باشند. مهم نيست كه با سينتي سايزر ضبط شده باشند، مهم اين است كه خط ملودي خوبي داشته باشند و با مخاطب ارتباط قوي برقرار كند. براي اين كار مي توان از سازهايي همچون فلوت ، كه به كار موسيقي عمق مي دهد بهره برد. قرار نيست كه تنها با استفاده از از حالات يك بعدي مثل بهره گيري از اركستر، موسيقي توليد كرد بلكه مي توان با كنار هم گذاشتن چهار سازهم صداهايي دلچسب را آفريد. نوآوري در موسيقي حرف اول را مي زند. ما مي توانيم براي اينكار از تلفيق موسيقي هاي مختلف با هم بهره هاي لازم را ببريم.
وي افزود: ديگر زمان آن گذشته است كه يك تنبك از ابتدا تا انتهاي يك قطعه، يك ساز را همراهي كند و همه هم بنشينند و آن را گوش كنند. بايد نياز زمان را  شناخت.
وي همچنين در ادامه اين نشست درباره نوع موسيقي اجراي در صدا و سيما گفت: موسيقي اين رسانه بايد مورد پسند مخاطب باشد، نبايد خيلي سخت بگيريم. ما بايد تمام نيازهاي اقشار مختلف جامعه را در نظر بگيريم. بدانيم كه چه موسيقي براي قشر جوان و چه موسيقي براي قشر سالمند توليد كنيم.
شايان ذكر است كه دراين نشست، آهنگسازاني چون اميربكان(عضو سابق شوراي عالي موسيقي صدا و سيما)، اميد سياره و همچنين دانشجويان موسيقي دانشگاه تهران، دانشگاه آزاد اسلامي و دانشجويان دانشكده صدا و سيما حضور داشتند.
اين جلسه در روز پنجشنبه هفته گذشته، برگزار و از ساعت 10 صبح آغاز شد كه سه ساعت به طول انجاميد. 

کد خبر 136713

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha